top of page

Karaage: Japansk fried chicken

Karaage må være min nye favorit side. Det er en teknik, hvor kyllingen marineres, vendes i kartoffelmel og friteres i olie. Og ja, oprindeligt bruges der kartoffelmel, dvs. karaage er naturligt glutenfri, hvilket er sød musik i mine øre.


Arbejdstid: 20 minutter

Tid i alt: 2 timer

Karaage: Japansk fried chicken

INGREDIENSER


Kyllingen:

400 g kyllingeinderfilet

2 dl glutenfri soya

1 spsk ingefær, revet

1 spsk risvineddike

6 spsk kartoffelmel

½ tsk cayennepeber

Fint salt

6 dl smagsneutral olie


Tilbehør:

Chilimayo

Forårsløg

Sesam

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med kyllingen, da den gerne skal marinere 1-2 timer. I en skål blandes soya, ingefær og risvineddike. Kom kyllingen i marinaden, og stil skålen i køleskabet.


2. Når kyllingen har marineret, findes en gryde frem, og olien hældes deri. Varm den op til 185°C.


3. Mens olien varmes op, forberedes kyllingen. I en skål blandes kartoffelmel og cayennepeber. Vend kyllingen i melet og friter stykkerne i den varme olie. Tag dem op, når de er flotte gyldne, og giv dem lidt salt.


4. Server den friterede kylling med chilimayo, forårsløg og sesam.


God fornøjelse!

bottom of page