top of page

Burger m. kylling og salsa

En rimelig sprød burger, hvis jeg selv skal sige det:P Og selvfølgelig med en glutenfri burgerboller, mums!


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 3 timer

Antal: 6-8 stk.

INGREDIENSER


Burgerbollerne:

6 dl lunkent vand (cirka 40oC)

10 g glutenfri tørgær

3 spsk HUSK

1 tsk æblecidereddike

2 tsk salt

50 g smeltet smør

145 g rismel

100 g majsmel

50 g majsstivelse

50 g glutenfri havremel

1 æg til pensling

Sesam til toppen


Forslag til fyldet:

Kyllingebryst vendt i cornflakes

Guacamole

Salsa

Ost

Salat

Tomat

Rødløg

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med at røre lunkent vand, gær og HUSK sammen. Lad det stå 5-10 minutter – massen skal gerne blive til en tyk gelémasse.


2. I mellemtiden kan rismel, majsmel, majsstivelse og havremel afvejes og blandes i en separat skål.


3. I massen med HUSK, gær og vand tilsættes nu fingerlunt smeltet smør, salt og æblecidereddike. Rør det godt rundt, og ælt derefter de tørre ingredienser ind i dejen lidt efter lidt.


4. Når alt melet er optaget, æltes dejen i 12 minutter.


5. Lad dejen hæve under et rent klæde i 1½ time – gerne det luneste sted i lokalet.

6. Stil ovnen op 200°C varmluft.


7. Form bollerne – dette gøres nemmest med lidt fugtige hænder. Pensl bollerne med æg og drys lidt sesam på toppen.


8. Bag dem i 35-40 minutter, og lad derefter burgerbollerne køle af.


God fornøjelse!



bottom of page