Søde og bløde glutenfri chokoladeboller, serveret med en godt lag smør. Det er da lidt lækkert.
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 3 timer
Antal: 9 stk.

INGREDIENSER
15 g HUSK
6 g glutenfri tørgær
3 dl lunkent vand
1 tsk æblecidereddike
120 g tapiokamel
120 g hirsemel
40 g sorghum
2 spsk sukker
1 tsk fint salt
½ tsk kardemomme
100 g mørk chokolade, groft hakket
50 g blødt smør
FREMGANGSMÅDE
1. I en skål blandes HUSK, tørgær, vand og æblecidereddike. Lad det stå et minuts tid, eller indtil konsistensen er mere "grødet".
2. Tapiokamel, hirsemel, sorghum, sukker, salt og kardemomme blandes i en anden skål, og æltes lidt efter lidt sammen med HUSK-blandingen - dette kan både gøres i hånden eller på en røremaskine. Ælt i cirka 12 minutter.
3. Når dejen er æltet (eller mens den ælter), så hakkes den mørke chokolade groft, og æltes derefter ind i den lyse bolledej sammen med smøren.
4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den et lunt sted på matriklen. Lad dejen hæve i 1 times tid.
5. Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bor og deles op i 9 lige store stykker, som formes til boller. Kom dem på en bageplade, og lad dem hæve i yderligere 1 time med et klæde over sig.
6. Bag derefter bollerne med ved 180°C varmluft i 30-35 minutter. Lad så chokoladebollerne køle af inden servering.
God fornøjelse!
Comments