top of page

Chokoladeboller

Opdateret: 25. sep. 2023

Søde og bløde glutenfri chokoladeboller, serveret med en godt lag smør. Det er da lidt lækkert.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 3 timer

Antal: 9 stk.

Glutenfri chokoladeboller
Glutenfri chokoladeboller

INGREDIENSER


15 g HUSK

6 g glutenfri tørgær

3 dl lunkent vand

1 tsk æblecidereddike

120 g tapiokamel

120 g hirsemel

40 g sorghum

2 spsk sukker

1 tsk fint salt

½ tsk kardemomme

100 g mørk chokolade, groft hakket

50 g blødt smør

 

FREMGANGSMÅDE


1. I en skål blandes HUSK, tørgær, vand og æblecidereddike. Lad det stå et minuts tid, eller indtil konsistensen er mere "grødet".


2. Tapiokamel, hirsemel, sorghum, sukker, salt og kardemomme blandes i en anden skål, og æltes lidt efter lidt sammen med HUSK-blandingen - dette kan både gøres i hånden eller på en røremaskine. Ælt i cirka 12 minutter.


3. Når dejen er æltet (eller mens den ælter), så hakkes den mørke chokolade groft, og æltes derefter ind i den lyse bolledej sammen med smøren.


4. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den et lunt sted på matriklen. Lad dejen hæve i 1 times tid.


5. Efter hævning vendes dejen ud på et meldrysset bor og deles op i 9 lige store stykker, som formes til boller. Kom dem på en bageplade, og lad dem hæve i yderligere 1 time med et klæde over sig.


6. Bag derefter bollerne med ved 180°C varmluft i 30-35 minutter. Lad så chokoladebollerne køle af inden servering.


God fornøjelse!



bottom of page