Glutenfri pizzasnegle lavet af naturligt glutenfri produkter. Lækre luftige og med masser af fyld - præcis som de skal være.
Arbejdstid: 1 time
Tid i alt: 3 timer Antal: 12-14 stk.
INGREDIENSER
Dejen:
15 g HUSK
8 g glutenfri tørgær
2 dl lunkent vand
1 tsk æblecidereddike
1 dl mælk
50 g smør
1 æg
160 g tapioka
140 g hirsemel
25 g sorghum mel
1 spsk sukker
1 tsk bagepulver
2 tsk xanthan gum
2 tsk fint salt
Fyldet:
Tomatsauce
300 g skinkestrimler
200 g revet mozzarella
FREMGANGSMÅDE
Start gerne på dejen minimum 3 timer inden servering, gerne længere tid, evt. dagen før, da dejen har godt af at hæve - jo længere tid, jo bedre.
1. I en skål røres HUSK, lunkent vand, gær og æblecidereddike sammen. Lad det trække et minuts tid og blive til en gelé.
2. Kom derefter smør og mælk i en gryde. Ved lav varme smeltes smøren, hvorefter det sammen med et æg blandes i geléen fra step 1.
3. I en separat skål blandes følgende tørre ingredienser: tapiokamel, hirsemel, sorghum mel, sukker, bagepulver, xanthan gum og salt.
4. Ælt nu melet lidt efter lidt sammen med de våde ingredienser, og fortsæt med at ælte i 10-12 minutter for en smidig dej.
5. Sæt dejen til side, dæk skålen til med film for at bevare fugten og stil den det luneste sted på matriklen. Lad den hæve i minimum en time, gerne længere.
6. Når dejen er færdig med at hæve, drysses der lidt hirsemel ud på bordet, som dejen vendes ud på.
7. Rul dejen ud til en rektangel og fordel derefter fyldet ligeligt ud over dejen.
8. På det lange led rulles dej + fyld sammen til en pølse, hvorefter der skæres 12-14 pizzasnegle med en skarp kniv.
9. Placér de rå pizzasnegle på en bageplade og lad dem hæve under et klæde i yderligere 30 minutter.
10. Tænd ovnen på 200°C varmluft og bag dem i ovne i 20 minutter.
11. Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle en smule inden servering.
God fornøjelse!
Comments