top of page

Kartoffelvaffel

Opdateret: 2. maj 2023

En glutenfri kartoffelvaffel, der oser af sommer. Vaflen er lavet på kartoffelmos og har et frisk tvist af syre. Den fungerer ligesom den populære blinis, og går derfor pisse godt til fisk og skaldyr. Jeg serverer den enten som en forret eller en let hovedret.


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: 4 personer (forret) eller 2 personer (hovedret)

Glutenfri kartoffelvaffel

INGREDIENSER


Vaflerne:

300 g skrællede kartofler

50 g smør + lidt til stegning

1 økologisk citron, saften og skallen herfra

50 g rismel

25 g majsmel

1½ dl mælk

2 æg

½ tsk fint salt

Friskkværnet peber


Derudover:

400 g pillede rejer

1 økologisk citron, saften og skallen herfra

1 syrligt grønt æble

1 håndfuld dild

Friskkværnet sort peber


Til servering:

Citron

Cremefraiche

 

FREMGANGSMÅDE


1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand.


2. I mellemtiden kan rejerne forberedes. Bland rejerne med citronsaft og citronskal, et revet grønt æble, dild og sort peber. Sæt dem derefter på køl indtil servering.


3. Mos kartoflerne og bland mosen med de resterende ingredienser til vaflerne. Pisk godt, og sørg for at der ingen klumper er i dejen.


4. Find et vaffeljern frem, og lav små vafler ud af dejen.


5. Server vaflerne med cremefraiche, en tørstegt citron (se billede) og rejerne.


God fornøjelse!


bottom of page