top of page

Dumplings

Opdateret: 25. sep. 2023

Glutenfri dumplings! Hvis du har god tid (og tålmodighed), så gør dig selv den tjeneste at prøve disse hjemmelavede dumplings. De smager fantastisk, og så ligger de utrolig tæt op ad dem med gluten🙌🏻 Tro mig!


Arbejdstid: 2 timer

Tid i alt: 2 timer

Antal: ca. 35-45 stk.

Glutenfri dumplings

INGREDIENSER


Dejen:

200 g rismel

50 g majsstivelse

½ tsk fint salt

1½ tsk xanthan gum

2 dl kogt vand


Fyldet:

400 g svinekød

2 håndfulde spidskål, fintsnittet

2 spsk ingefær, revet

2 fed hvidløg

1 mild rød chili

4 forårsløg

1 æg

2 spsk glutenfri soya

1 spsk risvineddike

1 spsk brun farin

1 tsk salt

Smagsneutral olie til stegning


Til servering:

Glutenfri soya

Sesam


Materialer:

Pastamaskine

En pande med låg eller en bambus damper

 

FREMGANGSMÅDE


Vi starter med farsen, da den gerne må stå og trække smag.


1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen. Stil farsen på køl, og begynd så på dejen til dine dumplings.


2. Find en skål frem og bland alle de tørre ingredienser sammen.


3. Kog noget vand og lad det køle en smule. Tilsæt 2 dl af vandet og begynd derefter at ælte dejen sammen. Dette kræver en smule tålmodighed, da dejen først skal samles og derefter æltes i cirka 10 minutter - dette skaber noget elasticitet i dejen.


4. Herefter deler jeg dejen op i fire, og begynder at rulle den ud i etaper på min pastamaskine.


5. Start med én klump dej og pak resten ind i film - det er vigtigt, at dejen ikke tørrer ud!


6. Tryk den først flad med fingrene, og rul den derefter igennem pastamaskinen. Jeg starter med en tykkelse på 1, og bevæger mig skridt for skridt op mod en tykkelse på 7. Igen kræver det tålmodighed, da dejen formentlig skal igennem pastamaskinen mere end én gang ved hvert step før, at den bliver pæn og glat.


7. Når dejen er rullet tynd, bruger jeg en udstikker på 9 cm i diameteren - et stort glas eller en lille skål kan også bruges. Denne proces gentages indtil der ikke er mere dej tilbage - pak stykkerne ind i film undervejs.


8. Når alt dejen er blevet stukket ud, er du klar til at folde, dvs. farsen skal frem igen.


9. Kom lidt fars ovenpå et rundt stykke dumplingsdej, og fugt kanten med lidt vand - dette vil få dejen til at hænge sammen, når den skal foldes. Foldeteknikken kan med garanti findes i en video på YouTube.

10. Når alle dine dumplings er foldet, så dampes de i en bambus damper i 7 minutter, hvorefter de steges sprøde på en pande med lidt olie.


Alternativt kan man først stege dem på en pande, og derefter dampe dem ved at tilsætte ½ dl vand og komme et låg ovenpå panden. Pas dog på med denne teknik, da vand og olie ikke er en god kombination!


11. Server dem med glutenfri soya og sesam.


God klaret!

bottom of page