top of page

Makroner

Glutenfri makroner kan være svære at opsnuse i det lokale supermarked, og det er derfor ofte nødvendigt at lave dem selv. Her er det godt, at det er utrolig nemt og kræver meget få ingredienser.


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: Cirka 30 stk.

Hjemmelavet glutenfri makroner

INGREDIENSER


80 g mandelmel eller smuttede mandler

150 g flormelis

50 g æggehvide

 

FREMGANGSMÅDE


1. Hvis der bruges smuttede mandler fremfor mandelmel, så kom mandler og flormelis i en foodprocessor eller lignende, og blend det indtil mandlerne er hakket fint.


2. Tilsæt æggehvider og blend videre. Konsistensen skal være fin og ensartet.


3. Kom massen over i en sprøjtepose, og sprøjt runde makroner på størrelse med en 5-krone ud på en bageplade.


4. Bag makronerne ved 150°C varmluft i 15-20 minutter eller indtil du finder afbagningen tilfredsstillende.


5. Lad nu makronerne køle helt af, og kom dem derefter i en lufttæt beholder eller pose, så de bevarer deres sprøde overflade.


God fornøjelse!

bottom of page