top of page

Kanelsnegle

Opdateret: 8. okt. 2023

Det her er de blødeste og sødeste glutenfri kanelsnegle, som jeg nogensinde har smagt. De smager helt fantastisk, også dagen efter. Perfekt til eftermiddagskaffen.


Arbejdstid: 1 time

Tid i alt: minimum 4 timer

Antal: 6 personer

Forvæn dig selv med den skønne smag af vores glutenfrie kanelsnegle. Vores enkle opskrift guider dig trin-for-trin i at skabe de mest lækre og glutenfrie kanelsnegle derhjemme. Nyd en smagsoplevelse uden gluten med vores uimodståelige opskrift på glutenfrie kanelsnegle.
Glutenfri kanelsnegle

INGREDIENSER


Dejen:

15 g HUSK

2 dl lunkent vand (ca. 40°C)

25 g frisk gær

1 tsk æblecidereddike

1 dl mælk

1 æg

50 g smør

160 g tapiokamel

140 g hirsemel + lidt ekstra til bordet

25 g sorghum mel

50 g sukker

1 tsk bagepulver

2 tsk xanthan gum

1 tsk fint salt

1 tsk kardemomme


Fyldet:

200 g smør, stuetempereret

200 g brun farin

2 spsk kanel

1 dl fløde

Evt. glasur til toppen

 

FREMGANGSMÅDE


Start gerne på dejen minimum 4 timer inden servering, gerne længere tid, evt. dagen før, da dejen har godt af at hæve - jo længere tid, jo bedre.


1. I en skål røres HUSK, lunkent vand, gær og æblecidereddike sammen. Lad det trække et minuts tid og blive til en gelé.


2. Kom derefter smør og mælk i en gryde. Ved lav varme smeltes smøren, hvorefter det sammen med et æg blandes i geléen fra step 1.


3. I en separat skål blandes følgende tørre ingredienser: tapiokamel, hirsemel, sorghum mel, sukker, bagepulver, xanthan gum, salt og kardemomme.


4. Ælt nu melet lidt efter lidt sammen med de våde ingredienser, og fortsæt med at ælte i 10-12 minutter for en smidig dej.


5. Sæt dejen til side, dæk skålen til med film for at bevare fugten og stil den det luneste sted på matriklen. Lad den hæve i minimum en time, gerne længere.


6. Mens dejen hæver forberedes fyldet. Bland stuetempereret smør med brun farin og kanel. Stil det så til side indtil brug.


7. Drys bordet med lidt hirsemel, og vend dejen ud på bordet.


8. Rul dejen ud til en rektangel af cirka samme størrelse som en bageplade, og fordel derefter fyldet ligeligt ud over dejen.


9. Med en skarp kniv eller en pizzaskærer skæres 6-8 strimler på det lange led af dejen, hvorefter strimlerne rulles fint sammen til kanelsnegle.


10. Placér de rå kanelsnegle i en passende form beklædt med bagepapir eller smurt med et fint lag smør, og lad dem hæve i endnu 1 time, igen tildækket med film.


11. Efter hævning overhældes sneglene med 1 dl fløde for at tilføje mere fugt til dejen.


12. Bag nu sneglene i ovnen ved 180°C varmluft - 20 minutter tildækket med aluminiumfolie, og derefter ca. 15 minutter uden folie.


13. Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle en smule inden servering. Hæld evt. lidt glasur ud over toppen.


God fornøjelse!


コメント


bottom of page