Glutenfri gulerodskage med ostecreme på toppen. Hallo, så bliver det vist ikke bedre! Gulerodskagen bugner ikke kun med revet gulerødder, men også æbler, som skal fugte kagen og bidrage med en smule syre. Faktisk lidt af en efterårsklassiker med kanel og kardemomme, som gennemtrængende krydderier.
Arbejdstid: 45 minutter
Tid i alt: 2 timer og 15 minutter
Antal: 6-8 personer
INGREDIENSER
Gulerodskagen:
4 æg
250 g brun farin
1 ½ dl smagsneutral olie
50 g glutenfri havremel
100 g rismel
50 g majsstivelse
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
3 tsk kanel
2 tsk kardemomme
3 gulerødder, revet
2 æble, revet
Ostecremen:
100 g blødt smør
200 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
200 g flødeost
Saften og skallen fra én økologisk citron
FREMGANGSMÅDE
1. I en skål piskes først æg og sukker lyst og luftigt, hvorefter den smagsneutrale olie tilsættes.
2. Mens der piskes videre afvejes alle de tørre ingredienser i en separat skål, og blandes godt sammen.
3. Riv gulerødder og æble på et rivejern, og vend det i sukkermassen sammen med mel- og krydderiblandingen. Hæld nu dejen over i en bageform, der enten beklædes med bagepapir eller smøres med fedtstof.
4. Tænd ovnen på 200 °C varmluft, og bag kagen i 35 minutter, når ovnen er varm.
5. Mens kagen bager, er der god tid til at piske ostecremen, som skal smøres på den færdigbagte gulerodskage. Pisk først blødt smør og flormelis sammen til en ensartet masse.
6. Tilsæt flødeost og vaniljesukker, og pisk videre. Smag nu cremen til med saften og skallen fra en citron, og stil den på køl indtil brug.
7. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af.
8. Når kagen er kold eller stuetempereret, smøres ostecremen udover kagen, hvorefter den er klar til servering. Serveres den ikke med det samme, anbefaler jeg, at den opbevares i køleskabet.
God fornøjelse!
Comments