top of page

Spareribs

Opdateret: 24. apr. 2023

De bedste ribs laver far, uden tvivl - fede, fedtet og (lidt) forkullet, hehe.. OG der må meget (!!) gerne være rigeligt, så man kan spise udenom tilbehøret:P


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: Minimum 3 timer og 30 minutter

Antal: Afhænger af behov

INGREDIENSER


Braiseringen:

Spareribs fra slagteren, antal efter behov

2 porrer, skåret groft

2 løg, skåret i kvarte

4 fed hvidløg, knuste

1 bundt løvstikke

2 terninger grøntsagsbouillon

1 spsk salt

Vand


Marinaden:

3 dl brun farin

2 dl ketchup

4 fed hvidløg

4 spsk sød chilisauce

2 tsk tabasco (kan undlades)

4 spsk glutenfri soya

 

FREMGANGSMÅDE


Start med braiseringen:


1. Pil hinden af på bagsiden af dine spareribs - her kan man med fordel anvende en ske til at komme ind under hinden, hvorefter den nemt kan trækkes af med fingrene.


2. Find en passende gryde med plads til benene, og kom dem deri. Tilsæt vand, så det dækker, og derefter porrer, løg, hvidløg, løvstikke, bouillon og salt.


3. Bring vandet i kog og skru så ned for varmen - lad benene simre i 45 minutter. Tag dem op og stil dem til side, så de er klar til senere.


Nu til marinaden:

Der kommer en god portions marinade ud af opskriften, da man helst ikke må løbe tør - overskydende marinade gemmer jeg i køleskabet til en anden god gang. Den kan bruges til alt slags kød, og fungerer særligt godt til kød, der skal på grillen.


4. Alle ingredienserne kommes i en skål, hvor de røres godt sammen - smag til og vurdér, om den sidder i skabet, da det er et must for gode ben!


5. Hæld lidt af marinaden ud over dine spareribs, og lad dem marinere i en pose et par timer, gerne mere - jo længere tid, jo bedre.


En tur på grillen:


6. Kort før spisetid lægges benene på en gloende varm grill (meget gerne en kulgrill) - her vendes de undervejs og smøres ind i ekstra marinade. Tag dem af grillen, når du er tilfreds med tilberedningen.


God fornøjelse!

Comments


bottom of page