top of page

Rødbedebøffer med quinoa

Vi prøver hver uge at finde på nye og spændende vegetariske retter, så der kan komme nogle flere kødfrie dage på bordet. Rødbede"bøffen" er bestemt ikke et dårligt tiltag. Den er pumpet op med proteiner, vitaminer og en masse lækre krydderier, der giver den noget kant og en god smag.


Et ret godt alternativ til kød, hvis jeg selv skal sige det.


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: 6 personer

Glutenfri rødbedebøffer

INGREDIENSER


2 dl quinoa

4 dl vand + et nip salt

300 g rødbeder, groftrevet

2 løg, enten groftrevet eller finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 dl glutenfri havregryn

3 æg

1 tsk chiliflager

1 tsk spidskommen

1 tsk tørret koriander

100 g feta, skåret i rustikke tern

Salt og friskkværnet peber

Olivenolie til stegning

 

FREMGANGSMÅDE


1. Kog quinoaen i let saltet vand - skru ned, når vandet koger. Når alt vandet er fordampet/kogt væk, køles quinoaen en smule, så den ikke er brandvarm.


2. Kom quinoaen over i en skål og bland den sammen med resten af ingredienserne, dog med undtagelse af fetaen - denne skal vendes forsigtigt i, så den ikke bliver mast helt ud. Smag rødbedefarsen til med salt og friskkværnet peber.


3. Form rødbedebøfferne og steg dem i en smule olivenolie indtil de har en fin stegeskorpe. Her skal du være lidt forsigtig, da de kan være en smule skrøbelige. For at de kan sætte sig ordentligt, bages rødbedebøfferne ved 180 °C varmluft i cirka 10 minutter.


4. Tag quinoadellerne ud af ovnen, og server dem gerne med det samme.


God fornøjelse!





Yorumlar


bottom of page