top of page

Roulade med creme og jordbær

Opdateret: 26. apr. 2023

En lækker svampet glutenfri roulade med en creme af smørcreme, flødeost og hvid chokolade, fyldt og pyntet med friske jordbær - en rigtig solskinsroulade, som snildt kan smides på havebordet og nydes i den lune forårs- eller sommersol.


Arbejdstid: 1 time

Tid i alt: 4 timer

Antal: 8 personer

INGREDIENSER


Rouladebund:

3 æg

125 g sukker + lidt ekstra

1 tsk vaniljesukker

30 g rismel

50 g kartoffelmel

1 tsk bagepulver

1 knivspids fint salt

1 spsk kakaopulver


Cremen:

125 g smør

125 g flormelis

3 tsk vaniljesukker

1 knivspids salt

200 g flødeost

100 g hvid chokolade

En smule citronsaft


Ellers:

Friske jordbær

 

FREMGANGSMÅDE


Start med den glutenfrie rouladebund, da den skal køle af inden cremen smøres på.


1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.


2. I en skål piskes æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt - jo længere tid, jo bedre.


3. I en anden skål blandes de resterende tørre ingredienser, hvorefter blandingen forsigtigt vendes sammen med æggemassen.


4. Find en bageplade frem og beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i et jævnt lag ud over hele bagepapiret, og kom pladen i ovnen - bag rouladebunden i 8 minutter.


5. Mens bunden er i ovnen, placeres et nyt stykke bagepapir på bordet, hvorpå der drysses med en smule sukker.


6. Vend den færdigbagte rouladebund ud på bagepapiret med sukker, dvs. med bunden opad, og træk forsigtigt bagepapiret af.


7. Rul nu kagebunden, mens den stadig er varm, og lad den køle af sammenrullet.


8. Mens kagen køler af laves cremen. Smelt ved lav varme den hvide chokolade i en gryde, og stil den til side for at køle af.


9. Kom derefter smør, flormelis, vaniljesukker og salt i en skål og pisk en lys og luftig smørcreme - meget vigtigt at den er luftig!


10. Når chokoladen er fingerlun, piskes chokolade og flødeost sammen med smørcremen. Smag til med citronsaft. Jeg kan godt lide den en smule syrlig, da det oser af sommer :-)


11. Den stuetempereret rouladebund rulles nu ud, og cremen fordeles ud over kagen - her lader jeg en smule blive tilbage, da det bruges til pynt.


12. Skær nu dine jordbær i små fine tern, og fordel dem i et fint lag udover cremen.


13. Rul rouladen sammen, og pynt evt. med den resterende creme samt en smule jordbær, og sæt kagen på køl. VIGTIGT at kagen er helt kold, når den serveres, da det giver det bedste resultat.


God fornøjelse!

bottom of page