top of page

Passionstærte

Opdateret: 8. okt. 2023

En glutenfri passionstærte - en curd af passionsfrugt, en glutenfri chokolademørdej og brændt marengs på toppen. Perfekt, hvis der kommer gæster forbi.


Arbejdstid: 1 time

Tid i alt: 2 timer

Antal: 8-10 personer

Træd ind i en verden af sanselig nydelse med vores glutenfri passionstærte opskrift. Vores detaljerede guide vil tage dig med på en kulinarisk rejse, hvor du kan skabe en forførende passionstærte, uden gluten, der vil fortrylle dine smagsløg. Forkæl dig selv med den sublime og bekymringsfri sødme i vores uimodståelige opskrift på glutenfri passionstærte.
Glutenfri passionstærte

INGREDIENSER


Chokolademørdejen:

70 g smør

1 æg

60 g sukker

1 tsk vaniljesukker

140 g rismel + lidt til udrulning

30 g kakaopulver

10 g HUSK

1 tsk bagepulver

½ tsk xanthan gum

1 knivspids salt


Passionscurden:

2 æg

2 æggeblommer

1 ½ dl passionsfrugtssaft

125 g sukker

1 spsk majsstivelse

50 g smør


Marengsen:

150 g sukker

½ dl vand

75 g æggehvide

1 tsk vaniljesukker

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med at smelte smøren i en gryde ved lav varme. I mellemtiden piskes æg, sukker og vaniljesukker lyst og cremet. Det smeltede smør hældes over i sukkermassen med æg, og der piskes videre.


2. De resterende tørre ingredienser blandes i en separat skål, og røres derefter sammen med blandingen af smør, æg og sukker. Ælt dejen godt indtil mørdejen er glat og ensartet. Sæt den på køl i minimum en ½ time med film omkring sig.


3. Når dejen har kølet, tændes ovnen på 175°C almindelig ovn. Rul dejen ud på et let meldrysset bord – gerne til en tykkelse på ½ cm. Placér dejen i den ønskede form, og bag den i 10 minutter.


4. Når bunden er færdig, er det tid til at lave passionscurden. Kom alle ingredienser, undtagen smøren, over i en gryde og pisk ved middelvarme, indtil cremen begynder at tykne.


5. Tag cremen af varmen og pisk smøren i. Hæld den derefter over i den færdigbagte mørdejsbund.


6. På en røremaskine piskes marengsens æggehvider stive. Sukker og vand varmes op i en gryde til 118°C. Sukkermassen hældes derefter over i æggehviderne, og der piskes videre i 10 minutter.


7. Kom marengsen over i en sprøjtepose og pynt kagen, som du ønsker. Jeg bruger en gasbrænder til toppen, men den kan også komme en smut i ovnen.


God fornøjelse!

Comments


bottom of page