top of page

Klejner

Opdateret: 27. apr. 2023

Glutenfrie klejner. Ja, du hørte rigtigt. Har mega optur over de her sprøde banditter;D Lækre luftige klejner, som helt sikkert skal prøves!


Arbejdstid: 1 time

Tid i alt: 2 timer

Antal: 25-30 stk.

INGREDIENSER


3 dl lunkent vand

2 spsk HUSK

75 g rapsolie

1 æg

1 citron, skallen og 2 tsk saft herfra

275 g fuldkornsrismel + lidt ekstra til bordpladen

100 g sukker

100 g majsstivelse

1 tsk kardemomme

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

500 g svinefedt eller palmin til stegning


Til toppen:

Glasur smagt til med citronsaft

Revet citronskal

 

FREMGANGSMÅDE


1. Først piskes vand og HUSK sammen i en skål og sættes derefter til side for at tykne lidt.


2. I mellemtiden blandes alle de tørre ingredienser - dvs. fuldkornsrismel, sukker, majsstivelse, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver og salt.


3. Tag nu skålen med vand og HUSK, og tilsæt rapsolie, æg, citronskal og citronsaft. Pisk det til en ensartet konsistens, og ælt derefter melet i lidt efter lidt. Jeg fortrækker at ælte dejen i hånden, men en røremaskine gør også arbejdet tilfredsstillende.


4 Når alt mel er æltet ind i dejen, og den er lækker smidig, kommes den over i en plastikpose og lægges på køl en times tid.


5. Drys lidt mel på bordet, og rul den afkølede dej ud, så den har en tykkelse på ½ cm. Herefter kan klejnerne skæres ud - dette kan gøres på forskellig vis. Jeg skærer dem gerne ud, så de har en rombeformet facon med et snit i midten, se billede. Den ene spids kan nu foldes gennem hullet, hvilket giver den en klassisk klejneform.

6. Når alle klejner er skåret ud og foldet, smeltes alt svinefedt i en gryde eller sauterpande, hvorefter klejnerne steges et par minutter på hver side - jeg foretrækker svinefedt, da det giver en god sprødhed. Og bare rolig, det smager ikke af svinefedt, men det kan godt lugte lidt af flæskesteg under stegningen.


7. Efter tilberedning kommes de over på lidt køkkenrulle for at dryppe af.


8. Når de er kølet godt af, pyntes de med citronglasur og revet citronskal.


God fornøjelse!

Comentarios


bottom of page