top of page

Hindbærroulade

Opdateret: 8. okt. 2023

Sommeren bringer mange ting - bl.a. sol og sommerkage. En sød og svampet glutenfri hindbærroulade med fyld af flødeskum og hindbær - så bliver det næsten ikke bedre!


Arbejdstid: 40 minutter

Tid i alt: 2 timer

Antal: 4-6 personer

Glutenfri Hindbærroulade - Forkæl dig selv med vores uimodståelige glutenfri hindbærroulade opskrift. Denne lækre og lette kage er fyldt med friske hindbærsmag og indhyllet i en blød glutenfri dej. Vores trin-for-trin guide sikrer, at du kan skabe en perfekt roulade uden gluten. Nyd en smagfuld og glutenfri dessertoplevelse med vores opskrift på hindbærroulade!
Glutenfri hindbærroulade

INGREDIENSER


Rouladebund:

3 æg

125 g sukker

1 tsk vaniljesukker

Skallen fra 1 økologisk citron

30 g rismel

50 g kartoffelmel

1 tsk bagepulver

1 knivspids fint salt


Hindbærskum:

100 g frosne hindbær

20 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 dl vand

1/4 l piskefløde

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med hindbærrene - kom hindbær, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter eller indtil det begynder at tykne. Hæld det over i en skål og stil det på køl.


Tænd ovnen på 200°C varmluft


2. Nu til dejen. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt - jo længere tid, jo bedre. I mellemtiden blandes rismel, kartoffelmel, bagepulver og salt i en separat skål.


3. Kom revet citronskal ned i sukker- og æggeblandingen og pisk videre. Brug derefter en dejskraber til at vende melblandingen ind i dejen lidt efter lidt.


4. Find en bageplade med et stykke bagepapir frem, og fordel dejen ud på hele pladen.


5. Kom den i ovnen, og lad rouladebunden bage i 8-10 minutter eller indtil den er flot gyldenbrun på toppen - vær' opmærksom på, at dejen godt kan boble op, hvilket er helt normalt.


6. Mens kagen er i ovnen piskes fløden til flødeskum, hvorefter den afkølede hindbær vendes i. Stil hindbærskummen på køl indtil brug.


7. På bordpladen lægges et stykke bagepapir, hvorpå der drysses en smule sukker. Vend kagebunden ud på bagepapiret med toppen nedad, og riv forsigtigt det andet stykke bagepapir af bunden.


8. Lad den køle af - den må ikke være meget varmere end stuetemperatur, da skummen så vil flyde ud af rouladen.


9. Hvis kanterne er blevet lidt sprøde, så skær dem af med en kniv - dette gør det nemmere at rulle rouladen.


10. Fordel hindbærskummen ud over bunden, og begynd så at rulle rouladen på det korte led.


11. Sæt den på køl 1 times tid inden servering.


God fornøjelse!Comentários


bottom of page