Et glutenfrit græsk farsbrød. Jeg er vild med Grækenland og ikke mindst det græske køkken!
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
Farsbrødet:
500 g svinekød
2 æg
2 rødløg
2 fed hvidløg
100 g soltørrede tomater, finthakket
15 stk sorte oliven, skåret i skiver
50 g glutenfri havregryn
1 dl mælk
1 håndfuld frisk timian, finthakket
200 g feta
Salt og friskkværnet peber
Kartofler:
1 kg kartofler, gerne små
3 spsk olivenolie
Salt
Frisk timian
Tzatziki:
1 agurk
2 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at tænde ovnen på 200°C varmluft. Kom derefter alle ingredienser til farsbrødet i en skål og rør det med en ske til en ensartet masse - pas på med at røre for længe, da kødet herved kan miste sin struktur.
2. Fordel farsen ud i et ovnfast fad, se billede, og kom den i ovnen. Bag farsbrødet i 45 minutter.
3. I mellemtiden kan alt tilbehøret forberedes - herunder tzatziki og kartofler. Agurken rives groft, og blandes sammen med græsk yoghurt og hvidløg - smag til med salt og peber.
4. Kartoflerne skæres til, så de får en ensartet størrelse. Bland dem med olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i cirka 30 minutter på en bageplade. Herefter kan de hældes over i fadet med farsbrød, og der afsluttes med frisk timian på toppen:)
God fornøjelse!
留言