top of page

Frisk pasta

Opdateret: 23. jan.

Glutenfri frisk pasta. En kæmpe gave, hvis man er vant til den tarvelige majspasta fra supermarkedet. Jeg har fundet frem til den perfekte opskrift, der både ligner, smager og har konsistens som ægte frisk pasta..


Arbejdstid: 1½ time

Tid i alt: 2 timer

Antal: 4 personer

INGREDIENSER


Frisk pasta:

200 g rismel + evt. lidt ekstra til dejen og bordpladen

60 g tapiokamel

1 tsk xanthan gum

½ tsk fin salt

4 æg


Spinatpasta m. bacon:

300 g bacontern

2 rødløg

2 fed hvidløg

300 g frossen spinat

½ l fløde

Salt og friskkværnet peber

Din friske pasta

 

FREMGANGSMÅDE


1. Hvis vi starter med pastaen. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, og bland det godt sammen.


2. Slå nu de fire æg ud i den samme skål, og bland det hele sammen med en ske.


3. Vend den usammenhængende dej ud på bordet og begynd at ælte - hvis den er klistret, så tilsæt lidt mere rismel. Takket være xanthan gum vil dejen blive smidig og elastisk, hvilket gør den langt nemmere at arbejde med. Ælt indtil dejen er ensartet, dæk den til i film og lad den hvile i 20 min.


4. Herefter begynder udrulningen. Brug masser af rismel undervejs, så det ikke klistrer sammen!


5. Del dejen op i fire, og rul dem ud i etaper på din pastamaskine - først med en tykkelse 1, derefter 4 og til sidst 6 eller 7. Gør dette med alt dejen.


6. Når alt dejen er blevet til tynde "pastaplader", skal de nu rulles til fine pastastrimler. Hæng dem efterhånden til tørre, se billedet, og tag dem først ned, når de skal koges - dette modvirker, at de klistrer sammen.


7. Herefter vil pastaen snildt kunne bruges til en simpel og lækker ret med fløde, spinat og bacon. Steg din bacon på en sauterpande, og stil det derefter til side.


8. I baconfedtet sauteres løg og hvidløg. Når løgene er blanke, kommes den frosne spinat på panden - lad den tø op, og tilsæt så fløden og den sprøde bacon. Smag til med salt og friskkværnet peber. Og voilà.


God fornøjelse!


Comments


bottom of page