top of page

Flødeboller m. passionsfrugt og lakrids

Små friske påskeflødeboller med et tvist af passionsfrugt og lakrids, mums!


Arbejdstid: 2 timer

Tid i alt: 2 timer og 30 minutter

Antal: 16-18 små flødeboller

INGREDIENSER

Marcipanbunden:

200 g marcipan

70 g flormelis + lidt ekstra til udrulning

Saften fra ½ lime


Skummet:

100 g pasteuriserede æggehvider

150 g sukker

80 g glukosesirup

1 tsk vaniljesukker

½ dl vand

30 g frysetørret passionsfrugtspulver (købt i Føtex)

Lakridsknas (købt i Føtex)


Chokoladeovertrækket:

300 g hvid chokolade

30 g kakaosmør

Gul pastafarve

Grøn pastafarve

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med marcipanbunden. Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt det godt sammen. Drys lidt flormelis ud på bordet, og rul marcipanen til en tykkelse på cirka 5 mm.


2. Find en rund udstikker – jeg bruger en på 4 cm – og stik bundene ud. Tænd ovnen på 200°C alm. ovn, og bag dem i 4-5 minutter.


3. Nu til skummet. På en røremaskine piskes æggehviderne stive, mens sukker, glukosesirup, vaniljesukker og vand koges op i en gryde.


4. Når sukkermassen har nået en temperatur på 118°C, hældes den i en tynd stråle over i de stive æggehvider. Pisk videre i 10 minutter.


5. Den klassiske flødebolleskum piftes op ved at piske frysetørret passionsfrugtpulver ind i skummet.


6. Vend lakrids ind i skummet - mængden er en smagssag, så vend lidt i ad gangen. Herefter kommes skummet i en sprøjtepose, og der sprøjtes små fine flødeboller.


7. Hak nu den hvide chokolade fint, og kom 2/3 over i en skål sammen med kakaosmøren. I intervaller af 10 sekunder varmes chokoladen op i en mikroovn – chokoladen røres rundt mellem hvert interval, hvilket kræver lidt tålmodighed.

8. Når chokoladen og kakaosmøren er smeltet, og har en temperatur på cirka 40°C, så blandes den sidste 1/3 chokolade i. Måske er det nødvendigt at varme yderligere 5 sekunder. Til sidst skal temperaturen være 32°C. Chokoladen farves med gul pastafarve.


9. Kom chokoladen over i en skål eller et glas, hvor der er plads til at dyppe hele flødebollen. Efterhånden, som flødebollerne overtrækkes, placeres de på en rist, hvor de kan dryppe af.


10. Den grønne pastafarve er et forsøg på at være lidt kunstnerisk, hehe:))


God fornøjelse!
Comments


bottom of page