top of page

Citrontærte

Opdateret: 8. okt. 2023

Den glutenfrie citrontærten er en sand sommertærte, der smager fantastisk af syrlige citroner og en sød marengs. Mørdejen er naturligvis glutenfri, og der smager himmelsk. En perfekt dessert, hvis der skal bydes på gæster;)


Arbejdstid: 1 time

Tid i alt: 2 timer

Antal: 6 personer

Glutenfri Citrontærte - Oplev en forfriskende smagsoplevelse med vores glutenfri citrontærte opskrift. Denne skønne dessert kombinerer den syrlige friskhed af citron med den delikate smuldrende skorpe uden gluten. Vores trin-for-trin vejledning gør det let at skabe en lækker glutenfri citrontærte, der vil fortrylle dine smagsløg. Forkæl dig selv med denne glutenfri delikatesse i dag!
Glutenfri Citrontærte

INGREDIENSER


Mørdejen:

1 æg

60 g sukker

1 tsk vaniljesukker

60 g smør

1 spsk HUSK

140 g rismel + lidt til udrulning

1 tsk bagepulver

½ tsk xanthan gum

1 knivspids salt


Citroncremen:

2 æg

2 æggeblommer

1 ½ dl citronsaft (3-4 citroner)

Skallen fra 1 økologisk citron

125 g sukker

1 spsk majsstivelse

50 g smør


Marengsen:

150 g sukker

½ dl vand

75 g æggehvide

 

FREMGANGSMÅDE


1. Start med at smelte smøren i en gryde ved lav varme. I mellemtiden piskes æg, sukker og vaniljesukker lyst og cremet. Det smeltede smør hældes over i sukkermassen med æg, og der piskes videre.


2. De resterende tørre ingredienser blandes i en separat skål, og røres derefter sammen med blandingen af smør, æg og sukker. Ælt dejen godt indtil mørdejen er glat og ensartet. Sæt den på køl i minimum en ½ time med film omkring sig.


3. Når dejen har kølet, tændes ovnen på 175°C almindelig ovn. Rul dejen ud på et let meldrysset bord – gerne med en tykkelse på ½ cm. Placér dejen i den ønskede form, og bag den i ca. 10 minutter, eller indtil du er tilfreds med afbagningen.


4. Når bunden er færdig, er det tid til at lave citroncremen. Kom alle ingredienser med

undtagelse af smøren over i en gryde og pisk ved middelvarme, indtil det begynder at tykne. Tag cremen af varmen og pisk smøren i. Hæld nu citroncremen og i den færdigbagte mørdejsbund.


5. På en røremaskine piskes marengsens æggehvider stive. Sukker og vand varmes op i en gryde til præcis 118°C. Sukkermassen hældes derefter over i æggehviderne, og der piskes videre i 10 minutter.


6. Kom marengsen over i en sprøjtepose og pynt kagen, som du ønsker. Jeg bruger en gasbrænder til toppen, men den kan også komme en smut i ovnen. Derudover drysser jeg tærten med lidt limeskal (eller citronskal), fordi det er pænt, hehe;)


God fornøjelse!

Comments


bottom of page