top of page

Cookies med tranebær og hvid chokolade

Arbejdstid:

45 min.

Tid i alt:

1 t. 30 min.

Serveringer:

23-24 stk

Disse cookies må du bare prøve! Glutenfri cookies med syrlige stykker af tørret tranebær, hvid chokolade og et krydret tvist af kanel og nellike.

Disse cookies må du bare prøve! Glutenfri cookies med syrlige stykker af tørret tranebær, hvid chokolade og et krydret tvist af kanel og nellike.

Ingredienser

  • 75 g rismel

  • 75 g kokosmel

  • 100 g mandelmel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk natron

  • 3 tsk vaniljepulver

  • ½ tsk stødt kanel

  • 1 knivspids stødt nellike

  • 1 knivspids fint salt

  • 150 g blødt smør

  • 130 g sukker

  • 110 g brun farin

  • 1 æg

  • 200 g hvid chokolade

  • 100 g tørret tranebær

Fremgangsmåde

1. I én skål blandes de tørre ingredienser: rismel, kokosmel, mandelmel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kanel og nellike.


2. I en anden skål røres blødt smør, sukker, brun farin og æg sammen til en ensartet konsistens.


3. Hak chokoladen groft, og vend den sammen med smør- og sukkerblandingen. Ligeledes med tranebærrene.


4. Tilsæt melblandingen og rør det hele godt sammen - dette er din cookiedej, som nu sættes på køl i minimum 30 minutter.


5. Af dejen formes herefter dejkugler af 40 g, som placeres på en bageplade - 8 stk pr. bageplade.


6. Mas forsigtigt kuglerne ud med fingrene, så de har en tykkelse på ca. 1 cm.


7. Bag nu dine glutenfri cookies ved 175 °C varmluft i 10-15 minutter - tag dem ud, når de har en flot gylden farve, og lad dem køle af.


God fornøjelse!

bottom of page